5 Essential Elements For kültür mantarı tohumu

Mantarın sayısız faydalarının tüketiciye ulaştırılması verilen emeğin karşılığının alındığının bir göstergesi olur.

İnoküle edilmiş tabaka artworkık delikli çuvallara doldurulur ve çuvallar sıkıca ve eşit bir şekilde doldurulacak şekilde sıkıştırılır.

Bu şekilde sıcaklık bir miktar düşürülür ve kompost sıcaklığı fifty two-57°C arasında tutularak kompostun olgunlaştırılması ve mantar miseline zarar veren amonyağın komposttan uzaklaştırılması sağlanacaktır

Araştırmacılar, bu durumun mantarların kan şekerinin artmasına neden olan bazı proteinleri engellerken vücut dokularında şeker kullanımı artworkırdığından kaynaklandığını öne sürdüler.

Katı madde karışımı hazırlanırken katı madde içeriğinin su tutma kapasitesi çAlright önemlidir. Örneğin sadece pamuk tohumu kabuğunun su tutma kapasitesi % 55-fifty eight oranındadır. Yani sadece pamuk tohumu ile %69’luk bir nem oranı yakalanamaz. Dolayısıyla katı maddeye saman da eklenmelidir.

İSTİRİDYE MANTARI NeverthelessİŞTİRME REHBERİ Ürünlerimizin yanında siz değerli müşterilerimize göndereceğimiz sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi ile işiniz daha kolay hale gelecek ve aklınıza takılan soruları sormak için uzaman arkadaşlarımızdan dilediğiniz zaman Destek alabileceksiniz. Rehberimizde bulabileceğiniz konu başlıklarının bazılarını sizin için listeledik.

Mantar tohumlarında olduğu gibi istiridye mantar tohumuda aslında, buğday, darı, kuşyemi gibi şeylere aşılanarak elde edilir.

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Genelde Amerikan istiridye mantarı olarak bilinen Pleurotus ostreatus dahil olmak üzere 40 çeşit istiridye mantarı vardır. Bunların hepsi yenilebilir mantarlardır ve makarna ile sote gibi yemeklere sıklıkla kullanılmaktadır.

Kültür mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılır diye merak ederek üretim sürecine girdiyseniz bazı malzemeleri kendiniz hazırlarken bazılarını hazır da alabilirsiniz.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olaraksize sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendimantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz.

Ana katı maddelere ek olarak ilave protein ve azot içeren maddeler website istiridye mantarı verimini arttırır. İlave olarak düşük oranlarda aşağıdaki maddeler kullanılabilir.

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *